x
  • Pradžia
  • >
  • Vietos plėtros strategijų atrankos ir įgyvendinimo taisyklės tapo paprastesnės

Vietos plėtros strategijų atrankos ir įgyvendinimo taisyklės tapo paprastesnės

2019 sausio 18 d.

Miestų vietos plėtros strategijas įgyvendinančių vietos veiklos grupių darbas nuo šių metų pradžios tampa gerokai lengvesnis ir efektyvesnis. Tai užtikrina paskutinę praėjusių metų dieną vidaus reikalų ministro patvirtinta ir pirmą Naujųjų metų dieną įsigaliojusi nauja Vietos plėtros strategijų atrankos ir įgyvendinimo taisyklių redakcija.

Esminė Vietos plėtros strategijų atrankos ir įgyvendinimo taisyklių keitimo priežastis buvo Vidaus reikalų ministerijos (VRM) siekis tobulinti strategijų keitimo reglamentavimą taip, kad jis būtų ne tik optimaliai paprastas, bet ir maksimaliai tarnautų strategijas įgyvendinančių vietos veiklos grupių poreikiams.
Naujos redakcijos taisyklės ne tik reglamentuoja naują prašymų dėl strategijų keitimo pateikimo ir sprendimų leisti keisti strategijas priėmimo tvarką, bet ir nustato esminių ir neesminių keitimų bei metinių ataskaitų formas, naujai reglamentuoja tarpinių stebėsenos žingsnių ir informacijos skelbimo tinklalapiuose tvarką. Pažymėtina, kad neesminių keitimų atvejais strategijų keitimo tvarka, palyginti su galiojusia, tapo daug paprastesnė.
Svarbų indėlį į VRM veiklą tobulinant Vietos plėtros strategijų atrankos ir įgyvendinimo taisykles įnešė ir miestų vietos veiklos grupės su kuriomis praėjusių metų pabaigoje įvyko viešosios konsultacijos. Reikšmingų pasiūlymų minėto dokumento keitimui pateikė ir veiklą neseniai pradėjęs miestų vietos veiklos grupes vienijantis Miestų vietos veiklos grupių tinklas.
Naujos redakcijos Vietos plėtros strategijų atrankos ir įgyvendinimo taisykles galima rasti čia.