x
  • Pradžia
  • >
  • Skuodo gyventojams – daugiau galimybių: dvejus metus mokys sėkmingam verslui reikalingų įgūdžių

Skuodo gyventojams – daugiau galimybių: dvejus metus mokys sėkmingam verslui reikalingų įgūdžių

2020 lapkričio 25 d.

Skuodo mieste naują pramogą – virtualias patirtis ir žaidimus – pasiūliusi MB „Virtuali orbita“ įkūrėja Sandra Staniūtė sako, kad pradedant pirmąjį verslą, bet kokia informacija yra naudinga. Būtent todėl ji sutiko dalyvauti Skuodo miesto vietos veiklos grupės įgyvendiname projekte „Pardavimų paslaugos Skuodo miesto verslininkams“. Nors pats projektas dar tik prasideda, S. Staniūtė jau dabar džiaugiasi jo teikiamomis naudomis.

Projektas tik startavo, o nauda matoma jau dabar

Jo metu bus suteikiami visi verslo pradmenys: dalyvių laukia konsultacijos, metodinė pagalba, marketingo pamokos. „Man visa tai pasirodė labai naudinga – šiandien yra didelė informacijos gausa, tad galima pasimesti, kur tiksliai jos ieškoti, kuris šaltinis yra patikimas. O čia žinai, kad būsi informuotas teisingai ir nukreipiamas teisinga linkme“, – sako projekto dalyvė.

S. Staniūtė atskleidžia, kad jau kurį laiką svajojo pradėti verslauti – pažiūrėti, kaip jai tai sekasi. Sugalvojus, kad Skuode trūksta inovatyvių pramogų, technologijų, pašnekovė nusprendė įsigyti virtualios realybės akinius ir pabandyti mieste teikti visiškai naują paslaugą.

„Šiuo metu karantinas viską apriboja ir veiklą vykdome tik nuo liepos mėnesio, tai kol kas teko mažokai dirbti. Kol viskas buvo šiek tiek laisviau, galėjome pasižiūrėti, kaip sekasi, ko trūksta, kur dar galime pasitempti. Karantiną išnaudojame, kad būtume stipresni, įrenginėjame patalpas – jose yra vieni stacionarūs akiniai, dveji nešiojami. Su akiniais gali žaisti trys žmonės. Patalpose turime įvairių papildomų žaidimų, atrakcijų. Kol nebuvo apribojimų važiuodavome ir į šventes, ir į šeimų, draugų pasibuvimus“, – dalijasi ji.

S. Staniūtė teigia savo paslaugą reklamavusi mažai, tačiau sulaukusi nemažo susidomėjimo. Vis tik pašnekovė įsitikinusi – dalyvavimas projekte padės verslui dar labiau sustiprėti. Nors projektas dar tik žengia pirmuosius žingsnius, jau prasidėjo pirmieji nuotoliniai elektroninės prekybos ir rinkodaros mokymai, o iš jo parsinešti įspūdžiai – tik geriausi.

„Noriu pasidžiaugti asmeniu, kuris suteikė informaciją mokymuose – matėsi, jog kalbėta ne vien tam, kad pakalbėti. Jautėsi pastiprinimas, paskatinimas daryti plačiau, daugiau. Gal kažkam mokymai buvo ir visai naujovė, o gal kas buvo šiek tiek su ta informacija susipažinę anksčiau, tačiau ji buvo labai praktinė ir naudinga. Dabar informacija yra pagrindas ir versle, ir kitose srityse. Ją gauti ir mokėti ją skelbti, pristatyti save yra ypatingai svarbu. Be to, didelis pliusas – nemokamas dalyvavimas. Kuriant verslą, galvoji apie investicijas, o reikia tiek reklamos, tiek mokymų, tiek įrangos ir t.t. Tad kai gauni nemokamai, tai padeda“, – džiaugiasi pašnekovė.

Projekto metu stengiamas dėl žmogaus

Be S. Staniūtės projekte dalyvauja dar 11 smulkių Skuodo miesto verslininkų. Jame dalyvauja automobilių plovimo-salonų valymo, drabužių mezgimo, spaudos ant marškinėlių, tatuiruočių, treniruočių ir paslaugas teikiančios įmonės ar asmenys.

Skuodo miesto vietos veiklos grupės pirmininkės ir projekto vadovės Onos Malūkienės teigimu, šiame projekte buvo laukiama bet kokios srities verslo atstovų. Svarbiausios sąlygos – jame gali dalyvauti patys smulkiausi verslai ar net individualią veiklą vykdantys asmenys, o veikla negali būti vykdoma ilgiau nei dvejus metus. Kitaip tariant, projektas skirtas jauniems verslams.

„Projektą orientavome į pagalbą parduodant. Norime jiems parodyti įvairius pardavimo būdus. Daug kas gali pagaminti daiktą ar sugalvoti idėją, tačiau pati didžiausia problema savarankiškai dirbantiems ar verslui – gebėjimas parduoti. Šį įgūdį ugdome per mokymus, konsultacijas. Mokome ir internetinės prekybos pagrindų – kartu su verslininkais kursime internetinę parduotuvę, mokysime kaip reikia pristatyti savo prekes, padėsime pasiruošti mugėms“, – apie projekto veikslas pasakoja O. Malūkienė.

Be to, dalyviai bus mokomi, kaip teisingai nusistatyti savo paslaugos ar prekės kainą. Dvejus metus truksiančio projekto metu įvairias paskaitas skaitys savo sritis profesionalai – lektoriai, padės ir savanoriai.

„Elektroninės prekybos ir rinkodaros pagrindų mokymai truks 8 valandas, o paskui dalyviai gaus individualias konsultacijas. Vieni savanoriai padės kurti prekių maketų dizainus, mokys, padės aprašyti prekes ir paslaugas. Kiti padės organizuoti renginius, reklaminių kampanijų rengimus, susitikimus su kitais verslininkais, pagelbės rengiant pranešimus spaudai ir straipsnius. Viena savanorė studijuoja dailės akademijoje, kita yra literatūros pakraipos studentė“, – sako projekto vadovė.

Nors pagrindiniai projekto privalumai yra jo metu suteikiami mokymai, informacija, Sandra Staniūtė įžvelgia ir dar vieną naudą.

„Šio projekto metu stengiamasi dėl žmogaus, jo verslo, norima, kad jis siektų savo tikslų. Padėti stengiamasi labai praktiškai – nuo reklamos, fotografavimo iki mažiausių smulkmenų. Be to, bus sukurtas interneto puslapis, kuriame bus surašytos projekte dalyvaujančių verslų paslaugos, reklamuojamos prekės. Jeigu tokį puslapį reikėtų pasidaryti kiekvienam atskirai, būtų pasiekiama kur kas mažiau žmonių. O dabar vienoje vietoje bus galima rasti, ką galime veikti Skuodo mieste“, – džiaugiasi ji.